În Romania, radiatoarele PURMO constituie elementul cheie în încălzirea blocurilor de locuinţe, caselor familiale, sediilor de firme, case şi vile. De altfel, ele au fost primele radiatoare compacte din tablă de oţel importate în ţara noastră.
Radiatoarele PURMO se folosesc în instalaţiile de încălzire centrală cu pompă si executate din ţevi de oţel, cupru sau plastic cu barieră antidifuzie în care agentul termic este apa. Pot fi utilizate în sistemele mono si bitubulare. Aceste radiatoare pot fi montate si în instalaţiile cu circulaţie gravitaţională,
dar cu limitările de rigoare rezultate din rezistenţa lor hidraulică.
PURMO Compact - Modalităţi de conectare
Racordare laterală
Este cea mai frecventă soluţie care permite racordarea la dreapta sau la stânga. Tubul de alimentare trebuie racordat la ştuţul superior, cel de retur la ştuţul de jos. Racordarea inversă reduce puterea termică a radiatorului cu 30%.
Racordare în cruce
Este recomandată la radiatoarele cu lungime peste 2000 mm, precum şi atunci când lungimea depăşeşte de patru ori înălţimea. Această racordare asigură o repartiţie uniformă a temperaturii pe întreaga lungime a radiatorului. Tubul de alimentare trebuie racordat la ştuţul superior dreapta sau stânga, în schimb cel de retur la ştuţul opus inferior. Racordarea inversă reduce puterea termică a radiatorului cu peste 30%.
Racordare în şa
Folosind acest tip de racordare, puterea termică a radiatoarelor va fi cu 10% mai mică decât puterea nominală. Această racordare se foloseşte cel mai des la radiatoarele
cu alimentare laterală atunci când instalaţia de încălzire centrală este dispusă de-a lungul îmbinării între pardoseală şi perete.