Home Despre noi Contact Politica de retur Calculator putere calorifere Calculator putere centrala termica Alege culoare
Primatech

Mai multe informatii
Cum evitati accidentele datorate gazului metan ?
Consecintele unei scurgeri de gaze in locuinta dvs pot fi dezastruoase. Aceste accidente pot fi evitate daca se instaleaza un echipament de detectie a gazului metan produs de firma PRIMATECH, usor de instalat, usor de utilizat si cu costuri mici.
Gazul natural (metanul) este una dintre cele mai raspandite surse de energie utilizate pentru gatit si incalzit in locuintele oamenilor.
Daca este utilizat corect in instalatii montate si intretinute corespunzator, este unul dintre cei mai siguri combustibili. Din pacate se intampla adesea accidente datorate utilizarii necorespunzatoare. Scurgerile de gaze provoaca explozii devastatoare care anual ucid si ranesc multi oameni.

Conditiile in care gazul metan devine periculos:
Continutul minim, in procente de gaze in aer, la care se produce explozia se numeste limita inferioara de explozie, iar continutul maxim se numeste limita superioara de explozie. Sub limita inferioara, din cauza concentratiei prea mici de gaze, explozia nu va putea avea loc, vor fi insa conditii daunatoare pentru sanatate. Peste limita superioara, din cauza insuficientei oxigenului, amestecul nu va exploda, ci se va aprinde.
Limita inferioara de explozie reprezinta 4-5% volum de gaz in aer, iar Limita superioara de explozie este la cca 15% volum de gaz in aer.
Atunci cand nivelul concentratiei de gaz este intre LIE (Limita Inferioara de Explozie) si LSE (Limita Superioara de Explozie) si exista o sursa de aprindere, amestecul de gaz va exploda.

Cum puteti evita un accident in cazul unei scurgeri de gaze?
Instalati un detector PRIMATECH, care este calibrat sa detecteze gazul la o concentratie de 9% din LIE, cu mult inainte ca gazul sa atinga o concentratie periculoasa (100% LIE) care ar putea conduce la o explozie.

De ce simt miros puternic de gaz iar alarma nu porneste?
Se poate intampla sa simtiti miros puternic de gaz iar alarma sa nu porneasca. Concentratia de gaz poate fi doar 0,5-1% din LIE iar dvs sa simtiti mirosul puternic datorat odorizantului care este introdus in amestec cu gazul de catre furnizorul dvs de gaze, in scopul de a identifica o scurgere de gaz chiar si la o concentratie mica. Detectorul dvs. PRIMATECH este calibrat sa alarmeze la 9% din LIE, astfel ca dvs. puteti simti un miros puternic de gaz inainte ca nivelul de gaz sa atinga aceasta concentratie.

Ce trebuie sa fac in cazul in care se declanseaza alarma?
In caz de alarma, utilizatorul trebuie sa indeplinesca urmatoarele actiuni, nu neaparat in aceasta ordine:
Nu cuplati sau decuplati nici un aparat electric, inclusiv aparatul de detectare a gazului.
Stingeti toate flacarile deschise, inclusiv toate materialele care fumega.
Decuplati toate aparatele conectate la gaz.
Decuplati alimentarea cu gaz de la alimentarea centrala.
Deschideti usile si ferestrele pentru a mari aerisirea.
Nu folositi telefonul in cladirea in care se suspecteaza prezenta gazului.
In cazul in care alarma continua sa functioneze si cauza scurgerii nu este descoperita si/sau nu poate fi remediata, parasiti cladirea si ANUNTATI IMEDIAT furnizorul de gaz si serviciile de urgenta care functioneaza timp de 24 de ore pentru ca instalatia sa fie testata si pentru a se efectua reparatiile necesare.
Daca alarma se opreste si motivul pentru care s-a declansat este identificat (de exemplu, un robinet de gaz deschis iar arzatorul nu este aprins), puteti reinstala gazul de la alimentarea centrala dupa ce degajarea de gaz a incetat si dupa ce v-ati asigurat ca toate aparatele sunt decuplate.
Totusi, chiar daca detectorul de gaz este prevazut cu un dispozitiv de declansare, de exemplu, pentru a inchide o electrovalva pe conducta de alimentare cu gaz, trebuie respectata aceeasi procedura ca cea descrisa mai sus.
OFERTELE SAPTAMANII ROBINETI CALORIFERE
ROBINETI CALORIFERE
Robineti calorifere. Robineti termostatati. Termostate calorifer.
10%
95 lei
85 lei TVA inclus  

Robinet 1/2 cu cap termostatic Heimeier tip K cu scala de marcaj temperatura 6-28*C.Clasa energetica A.Gama de temperatura: 6 - 28*CProtectie la inghet;Doua cleme de limitare a temperaturii;Producator: Heimeier GermaniaGarantie: 5 ani
Foto Robinet 1/2 cu cap termostatic Heimeier K cu scala de marcaj temperatura
TERMOSTATE DE AMBIENT
31%
380 lei
260 lei TVA inclus  

Cronotermostat de ambianta fara fir Honeywell CM 727 RF cu ecran color si patru intervale de timp independente in 24 ore .Sensibilitate: 0,5°CAlimentare electrica: 2 baterii R6 alcaline (incluse)Distanţă de transmisie: maxim 30m sau 3 plafoane de beton armat.Distanta optima de receptie: 1-25 mCompatibilitate cu centralele termice pe gaz: Vaillant, Saunier Duval, Protherm, Bosch, Buderus, Viessmann, Ariston, Immergas, Feroli, etc.Produc
Foto Cronotermostat fara fir programabil Honeywell CM 727 RF
BATERII SI ARMATURI SANITARE CALORIFERE DIN OTEL
6%
330 lei
310 lei TVA inclus  

Calorifer din otel Purmo 22/600/1000.În Romania, caloriferele din otel PURMO constituie elementul cheie în încălzirea apartamentelor de locuit, sediilor de firme, caselor sau vilelor. De altfel, ele au fost primele radiatoare compacte din tablă de oţel importate în ţara noastră. Cu o calitate deja renumita si un pret moderat caloriferele PURMO sunt de nerefuzat.
Foto Calorifer din otel Purmo 22/600/1000
CALORIFERE DIN ALUMINIU
9%
44 lei
40 lei TVA inclus /  

Elementi din aluminiu Fondital EXCLUSIVO cu inaltimea de 600.Fondital nu este doar liderul mondial in domeniul producerii elementilor de aluminiu, ci este si inventatorul caloriferelor din aluminiu, cel mai vechi producator mondial si singurul producator ce inglobeaza tot procesul tehnologic al fabricarii lor. In ultimii 60 de ani, Fondital a introdus pe piata o serie extraordinară de inovaţii şi brevete care au devenit puncte de ref
Foto Elementi din aluminiu Fondital EXCLUSIVO 600
CALORIFERE VERTICALE din otel CALORIFERE DECORATIVE
655 lei TVA inclus  

Caloriferul Purmo Plan Ventil Compact FCV 22x600x1000 dispune de o suprafata complet neteda si lucioasa finisata cu grija.
Foto Calorifer PURMO Plan Ventil Compact 22x600x1000
CALORIFERE DE BAIE
155 lei TVA inclus  

Radiatoarele de baie Purmo Banga sunt durabile, de o inalta calitate, au garantie pe o perioada lunga de timp, sunt foarte functionale, se gasesc in foarte multe variante de dimensiuni.BANGA este un radiator de culoare alba (RAL 9016) 
Foto Calorifer de baie Purmo Banga 500x862
Sisteme de filtrare si echilibrare
4%
1150 lei
1100 lei TVA inclus  

Dispozitiv electromagnetic anticalcar CALMAT impotriva depunerilor de calcar si rugina pe instalatiile de apa.Protejeaza ecologig intreaga instalatie, indiferent de materialul din care este facuta conducta.Producator: CWT GermanySet de livrare:1 un aparat electronic calmat;2 cabluri de impuls Calmat Impulse;1 cablu de alimentare;6 clipsuri de prindere a cablurilor;o brosura a produsului;1 card de garantie internationala.
Foto Dispozitiv electronic anticalcar si antirugina CALMAT 15-38 mm
CENTRALE TERMICE
2%
2770 lei
2690 lei TVA inclus  

Centrala termica Buderus Logamax GB012K-25 kw, este o centrala in condensare robusta, cu dimensiuni reduse, permitand montajul in spatii inguste. Este usor de montat, cu acces facil la toate componentele interioare pe parcursul operatiunilor de servisare.Kit evacuare inclusPIF: gratuitaGarantie: 3 ani
Foto Centrala termica Buderus Logamax GB012K-25 kw
Incalzire ECO
Incalzire ECO
Incalzire electrica in pardoseala si degivrare.
9%
1790 lei
1620 lei TVA inclus  

NORDSTAR INVERTER CS-35V3 aer conditionat 12000 btu clasa A.Pachetul include: - Unitatea externa;- Unitatea interna;- Telecomanda;
Foto Aer conditionat 12000 btu Nordstar INVERTER clasa A
TEAVA CUPRU
TEAVA CUPRU
Teava cupru bara, teava cupru colac, teava cupru moale
12%
12.5 lei
11 lei TVA inclus /  

Teava de cupru bara 15 x 0,7 pentru instalatii termice cat si instalatii de alimentare cu apa.Producator: Halcor Pretul afisat este calculat pentru 1 m liniarLungime teava: 3mGreutate: 0.280 kg/ml
Foto Teava cupru bara 15X0,7 Halcor
TEAVA PPR
24%
3.3 lei
2.5 lei TVA inclus /  

Teava PPR 20 mm cu insertie de fibra compozita RandomKIT.Producator: ValromPretul afisat este pentru 1 metru liniar
Foto Teava PPR cu fibra compozita 20 mm
TEAVA PEX / Distribuitoare
7%
650 lei
600 lei TVA inclus /  

Teava Purmo PexPENTA 16x2 tip C cu bariera de oxigen EVOH pentru incalzirea prin pardoseala sau radiatoare.Lungime colac: 240 mTemperatura maxima a agentului termic: 90*CPresiune maxima de exploatare: 6 barGarantie: 30 aniDurata de viata: 50 aniCuloare: portocaliu
Foto Teava PexPENTA 16x2 cu bariera de oxigen colac 240 m
Boilere / Puffere
5%
1090 lei
1030 lei TVA inclus  

Boilerul electric Ariston VELIS EVO 80 litri este un boiler slim multi-pozitie ce poate fi montat atat vertica cat si orizontal.Boilerele electrice Ariston din seria Velis au un design unic cu o adancime de doar 27 de cm.Garantia pentru Ariston Velis este de 7 ani pentru corpul boilerului si 2 ani pentru componente.Producator: Ariston ItaliaLivrabil in toata tara.
Foto Boiler electric Ariston VELIS EVO 80 litri
APOMETRE / Contoare Apa
0%
170 lei TVA inclus  

Apometru Zenner MNK-RP DN20 - 3/4" cu role protejate clasa C/R160 si mecanism semi-uscat.Contine setul de olandezi pt. racordare si sigilareProducator: Zenner GermaniaGarantie: 2 aniAtestat metrologic CEE
Foto Apometru apa rece clasa C cu role protejate 3/4 DN20 Zenner MNK-RP
POMPE / Hidrofoare
33%
660 lei
440 lei TVA inclus  

Grundfos ALPHA 2L 25-40/180 este o pompa cu rotorul umed, consum redus de energie si foarte silentioasa in functionare.
Foto Pompa Grundfos ALPHA 2L  25-40/180
Accesorii pentru instalatii
32 lei TVA inclus  

Mufa rapida pentru teava din otel GEBO 1/2" FE.Mufele Gebo se folosesc la repararea ţevilor defecte pe reţeaua de distribuţie precum şi la instalaţii noi.
Foto Mufa rapida pentru teava din otel GEBO 1/2 FE
Instalatii canalizare
16%
48 lei
40 lei TVA inclus  

Sifon din pardoseala cu inaltator reglabil si capac de inox 110 x 110 mm, cu 3 intrari 40 mm prevazute cu dop si 1 iesire de 50 mm.Inaltime sifon: 80 mmInalime inaltator: 40 mmGratar inox: 100x100 mm
Foto Sifon pardoseala 3 intrari 40 +1 iesire 50 - 110x110
0751.242.626