Home Despre noi Contact Cum comand Calculator putere calorifere Calculator putere centrala termica Alege culoare


Incalzire electrica in pardosealaIncalzirea electrica in pardoseala este o solutia ideala, atat pentru constructii noi cat si pentru renovari, avand durata mare de viata, si nu necesita intretinere periodica.Sistemele de incalzire in pardoseala de la FENIX au o garantie de 10 ani si o durata de viata de 30 - 50 ani.
Temperatura in camera este reglat si mentinuta prin intermediul unui termostat. Termostatul este setat din fabrica cu o limitare a pardoselei la 27 °C, dar aceste setari fi modificata in functie de preferintele fiecaruia. Aceste valori sunt prezentate doar ca si referinte, deoarece poate fi setata in mod diferit de fiecare individ in parte. Temperatura trebuie sa fie ajustata in asa fel incat sa creeze confortul termic necesar.
In general, temperatura pardoselii este mentinuta la valori cuprinse intre 23 ° C si 35 ° C in functie de destinatia fiecarei camere. Intre temperatura pardoselei si cea a aerului din camera, exista o diferenta de temperatura de maxim 3-5 oC.
Temperatura la care pardoseala este intr-adevar incalzita si cat timp dureaza este influentata de mai multi factori: puterea instalata, izolatia termica a pardoselii, precum si de temperatura aerului din camera.


Puterea de incalzire prin pardoseala:
Performanta fiecarui sistem de incalzire independenta - inclusiv incalzire in pardoseala - este data de schimbul de caldura a suprafatei (dimensiunea podea) si diferenta de temperatura (diferenta dintre temperatura suprafetei de podea si temperatura aerului din camera). Un metru patrat de suprafata de incalzire cu o temperatura de 27°C ofera un flux de caldura de o dimensiune de cca. 70 W/m2 , atunci cand temperatura ambianta este de 20°C. In practica, acest lucru inseamna ca in cazul in care reglarile de igiena limiteaza temperatura pardoselii intr-un spatiu de locuit la 27°C, puterea maxima care poate fi obtinuta la incalzire prin pardoseala este ca 70 W / m2 (aprox. 100 W/m2 pentru o temperatura de podea 35°C). Daca inmultim aceasta iesire cu dimensiunea efectiva a suprafetei de incalzire, vom obtine productia reala, care poate oferi incalzire in pardoseala. Daca aceasta iesire este mai mica decat este determinat prin calculul pierderilor de caldura, apoi incalzirea in pardoseala nu va fi capabila sa incalzeasca camera in perioada de iarna de la sine si va trebui sa fie completata de o alta sursa de caldura.


Puteri recomandate pentru incalzirea in pardoseala:
Pentru incalzirea electrica (care cuprinde, de asemenea si incalzirea prin pardoseala), puterea este inscrisa in loc de iesire - adica energia care este intr-adevar furnizata.Iesirea este deci mai mica decat puterea cu aproximativ 5-7%, in cazul in care constructia de incalzire prin pardoseala este executata corect. Scaderea productiei este cauzata de pierderile de caldura in structura sub incalzire prin pardoseala si de rezistenta termica a structurii de deasupra  incalzirii prin pardoseala. Aceste pierderi nu pot fi prevenite, in practica, si sunt comune pentru toate tipurile de incalzire prin pardoseala. Puterea este data in W/m2 - Putere pe metru patrat.
Productia reala de incalzire prin pardoseala este de pana la 100 W / m2, si ca daca podeaua nu este capabil de a transfera o putere mai mare, in cosnecinta nu exista nici un sens de  proiectare a incalzirii pentru puteri mai mari. Baile sunt o exceptie (conditiile de temperatura de pana la 35 ° C), astfel cum sunt aplicatiile pentru incalzire prin pardoseala confort (cerinte dinamica) sau sistemele de stocare:
-incalzire spatii de locuit - 60-80 W/m2 (in functie de calculul pierderilor de caldura), max. 100 W/m2
-incalzirea bai si aplicatii confort de incalzire prin pardoseala - pana la 160 W/m2
-incalzire cu depozitare - 250-300 W/m2


Structura pardoselei:
Exista mai multe optiuni de instalare a cablului de incalzire in pardoseala, dar toate au un lucru in comun - disiparea caldurii de la capatul cablul de incalzire trebuie sa fie asigurata. Temperatura pe capatul cablului pot varia de la 50 la 70°C, in functie de tipul si puterea si este necesara sa se prevada "cofrajul" din capatul intregului cablul de incalzire dintr-un material conductiv (ciment flexibil, anhidrida, beton), astfel incat caldura este transferata in structura. Ingroparea imperfecta a cablului poate duce la aparitia golurilor de aer (caverne), care vor provoca pe termen lung supraincalzirea prin cablu si prin urmare, o reducere considerabila a duratei sale de viata.
Este necesar sa realizam ca aerul static este un foarte bun izolator si, prin urmare, de asemenea, materialul in care cablul de incalzire este plasat ar trebui sa fie la fel de compact (omogen),pe cat posibil. Anhidrida, de exemplu, chiar daca are un coeficient de conductivitate termica similara cu betonul, conduce caldura ceva mai bine decat amestecul de beton, care are un anumit grad de porozitate.
In ceea ce priveste dezvoltarea continua a materialelor de constructii si tehnologii, nu toate optiunile posibile de construire a constructiilor cu incalzire prin pardoseala poate fi numite aici. In ciuda acestui fapt, este posibil de a le clasifica in general, in functie de modul in care functioneaza sistemul de incalzire:
In sistemul de incalzire direct cablul de incalzire este pus direct sub stratul de suprafata.
Acesta este utilizat atat pentru sistemele de incalzire primare si sisteme de confort de incalzire prin pardoseala. Cablul de incalzire este plasat direct sub stratul de uzura, de obicei, in sapa flexibila sau sapa autonivelanta. Cabluri cu cele mai mici diametre posibile sunt utilizate, precum si cu o putere mai mica liniara, in scopul de a mentine distanta buclei cat mai mica si astfel incat podeaua sa se incalzeasca uniform. Un avantaj al acestui sistem este instalarea usoara si este mult mai flexibila si functionarea oarecum mai economica - media (asa-numitul mediu) temperaturii pardoselii este mai mica decat in cazul sisteme semi-stocare si sistemelor cu stocare. Cu toate acestea, un dezavantaj este consumul mare de cimenturi de unire si sape, care sunt scumpe.


Sistemul cu semi-stocare: in sistemul de incalzire semi-stocare cablul este intre beton si anhidrid la cca.5 mm.
Sisteme cu semi-stocare si cu stocare partiala, sunt folosite numai pentru incalzire, sunt improprii pentru incalzirea confort prin pardoseala. Cablul de incalzire este fie pus pe izolarea termica si inglobate intr-un strat de material conductiv (anhidrida, beton), cu o grosime de cca. 4-6 cm, sau se afla in interiorul unui consiliu plutitor (de obicei 1/3 din adancimea de la partea de jos), de exemplu, pe plasa KARi. Chiar daca aceste compozitii sunt considerate a fi "semi-depozitare", ele sunt utilizate numai in legatura cu un tarif direct de incalzire. Grosimea materialului de sprijin este prea mica pentru a fi capabil de a stoca o cantitate suficienta de energie, iar acest nume este folosit mai degraba pentru a distinge modul de instalare a cablului de incalzire decat diferenta in functionarea practica a sistemului de incalzire.Detalii in pagina compozitiilor recomandate pentru podea
Un avantaj este pretul de achizitie mai mic fata de cabluri de incalzire, deoarece cablul este plasat intr-un strat suficient de gros, care va asigura distribuirea uniforma de temperatura, un cablu cu o putere mai mare liniara (aprox. 15 W / m) poate fi utilizat si, prin urmare, un timp mai scurt prevazut cu spatiere mai mare este necesar pentru instalarea de putere ceruta decat ar fi necesar folosind un cablu cu un 10 W/m . Cabluri cu capat din PVC sunt, de asemenea, folosite si acestea sunt mai ieftine decat cablurile pe baza de teflon. Cablul are un diametru mai mare, dar acest lucru nu este o problema in aceasta constructie.
Metoda mai complicata de asezare a cablurilor este un dezavantaj - in special in cazul in care cablul de incalzire trebuie sa fie plasat in interiorul placii de sprijin.Aceasta placa trebuie sa fie monolitica, si daca stratul de beton turnat a fost de numai 2 cm grosime si cablul de incalzire a fost instalat atunci cand a fost setat si un al doilea strat de 4 cm grosime a fost ulterior facut, ar exista un pericol foarte real ca, dupa incalzire aceste doua straturi sa se separe si podeaua s-ar "umfla". Cu sistemele de semi-stocare si sistemele de stocare este de asemenea necesar sa fim foarte atenti pentru a creste temperatura podelei numai incet si treptat, atunci cand aceste sisteme sunt puse in functiune pentru prima data - in ceea ce este cunoscut sub numele de primul  mod de incalzire.


Sistemul cu stocare: la sistemul de incalzire cu stocare stratul de depozit trebuie suficient de gros pentru ainmagazina caldura de-a lungul zilei.
Datorita dificultatii relative implicate in reglarea lor, sistemele de stocare sunt rareori folosite in prezent. Podea trebuie sa contina un strat suficient de gros de material de depozitare - de obicei 12-15cm de beton - in care caldura trebuie sa fie acumulate intr-o perioada scurta (de obicei pe timp de noapte), intr-o astfel de masura incat aceasta sa acopere nevoile intregii cladiri din timpul zilei. Cablurile robuste de inalta performanta (20-30 W/m) sunt utilizate in ordinea instalarii incat iesirea necesara sa fie cea dorita. Acest sistem nu are nici un avantaj in comparatie cu sistemele de incalzire directa sau semi-depozitare si este de obicei ales pentru aplicatii in care productia necesara de la reteaua de distributie de energie electrica nu este disponibila in timpul zilei - de exemplu, in zonele periferice, cu sistemele de distributie  insuficient dimensionate sau, in cazul societatilor industriale care au un consum ridicat in timpul zilei datorita echipamentelor instalate, dar au surplusul de energie din timpul noptii.Detalii in pagina compozitiilor recomandate pentru podea.


Izolarea termica pentru incalzire prin pardoseala:
Daca nu ia in considerare proprietatile generale termice si tehnice ale intregii cladiri, atunci izolarea termica a pardoselii este de o importanta esentiala pentru parametrii si, in principal, astfel, costurile de functionare ale sistemului de incalzire in intregul caz de incalzire prin pardoseala primar. Extins, sau chiar mai bine, polistiren extrudat este cel mai frecvent utilizat pentru izolarea podelelor. Tipuri de izolatie cu volum mic - de exemplu, utilizate pentru izolarea fatadelor - sunt nepotrivite pentru ca, daca cablul de incalzire este prevazuta in izolatie , sublimare treptata din cauza influentei temperaturilor devine o problema.
Izolatia cu o grosime de 8-10 cm se face deasupra zonelor neincalzite si teren (in mod ideal, in doua straturi, cu cusaturi acoperite), si este instalat cu o grosime de aproximativ 5 cm deasupra zonelor incalzite. De obicei, nu este o problema de a incorpora un strat suficient de izolatie termica in compozitia pardoselii, in cazul in care o cladire este nou construita, dar in cazul de reconstructie investitorul se va confrunta cu o decizie privind cat de mult ar trebui sa fie modificat structura. Este important sa subliniem faptul ca nici un "invelis" sau "folie" nu va inlocui 10 cm de polistiren si daca incalzirea prin pardoseala trebuie sa fie operata punct de vedere economic, este necesar sa se prevada izolarea termica aprofundata a pardoselii.


Izolatia F-Board reduce timpul de inamgazinare a caldurii de catre pardosealaIn cazul incalzirii confort prin pardoseala,  incalzire prin pardoseala se face intermitenta, la intervale scurte (de obicei cca. O ora dimineata si seara) si, prin urmare, dinamica acesteia sunt importanta. Cu ajutorul acestor aplicatii este avantajos sa se utilizeze placa-F (F-board) de izolatie suplimentara, care este plasata direct sub cablul de incalzire, iar de asemenea, in cladiri nou construite cazul in care izolarea termica de calitate este deja inclusa in structura podelei de baza. Aceasta izolatie va creste rezistenta termica a structurii sub cablul de incalzire si caldura va trece, in principal in susul pardoselii si podeaua se va incalzi de la 20 ° C la aproximativ 27 ° C in aproximativ 15 minute, la temperatura camerei. In mod opus, izolarea previne acumularea de caldura in podea si atunci cand sistemul este oprit, podea se va raci, de asemenea foarte repede. Cu toate acestea, acest lucru nu este o problema in cazul sistemelor de incalzire suplimentara si acumularea si inertia lunga nu este de dorit, cu astfel de sisteme.
Placa de tip F-board de izolatie a podelei nu este un substitut pentru izolarea termica a podelei, dar se poate imbunatati in mod semnificativ functia de incalzire prin pardoseala confort in special in zonele reconstruite, fara necesitatea de a face modificari ample la structura de podea. In sistemele de incalzire primare, utilizarea suplimentara a placii F-board de izolatie nu este necesara - din cauza intervalelor mai lungi de functionare a sistemului de incalzire rapida a podelei incalzirea rapida nu este imperioasa.

Produse recomandate:

Foto Calorifer din otel Purmo 22/600/1000
- 11%
515 lei   (-57 Lei)
458 lei 

Calorifer din otel Purmo 22/600/1000

Foto Calorifer din otel Purmo 22/600/1200
- 7%
580 lei   (-42 Lei)
538 lei 

Calorifer din otel Purmo 22/600/1200

Foto Centrala electrica Protherm Ray 9 kw
- 6%
2770 lei   (-170 Lei)
2600 lei 

Centrala electrica Protherm Ray 9 kw

Foto Calorifer din otel Purmo 22/600/1400
- 8%
689 lei   (-59 Lei)
630 lei 

Calorifer din otel Purmo 22/600/1400

Foto Centrala electrica  Protherm Ray 6 kw
- 7%
2740 lei   (-210 Lei)
2530 lei 

Centrala electrica Protherm Ray 6 kw

Foto Calorifer din otel Purmo 22/600/600
- 10%
335 lei   (-35 Lei)
300 lei 

Calorifer din otel Purmo 22/600/600OFERTELE SAPTAMANII TERMOSTATE DE AMBIENT
7%
790 lei
730 lei TVA inclus  

Termostatul SMART Honeywell T6R, având codul de producător Y6H910RW4055, este un termostat inteligent, cu radiofrecventa și legare la internet prin gatewei-ul WiFi, integrat în termostat. T6R ( Lyric ) ofera posibilitatea stabilirii a sase programe zilnic, sau folosirii in modul manual (MAN). Acest termostat vine echipat si cu suportul de mobilier si trebuie sa fie conectat permanent la priza.Pe aceeasi aplicatie Honeywell Home, put
Foto Termostat WiFi Honeywell T6R SMART
ROBINETI CALORIFERE
ROBINETI CALORIFERE
Robineti calorifere. Robineti termostatati. Termostate calorifer.
115 lei TVA inclus  

Robinet colt Calypso Exact 1/2", cu cap termostatic Heimeier tip K cu scala de marcaj temperatura 6-28*C.Robinetul termostatic 1/2" impreuna cu capul termostatic Heimeier tip K, are posibilitatea setarii temperaturii dorite precum si a temperaturii reduse, cu ajutorul scalei gradate de la 6 la 28*C, si posibilitatea blocarii setarii la o anumita valoare a temperaturii, sau pe un anumit domeniu de temperatura. Robinetele termostatice Heimeie
Foto Robinet 1/2 cu cap termostatic Heimeier K cu scala de marcaj temperatura
CALORIFERE DIN ALUMINIU
CALORIFERE DIN ALUMINIU
Calorifere si elementi din aluminiu calitate Premium. Elementi Fondital Italia.
9%
73 lei
66 lei TVA inclus /  

Elementi din aluminiu Fondital Exclusivo 600/100, sunt fabricati 100% in Italia fiind realizati în urma unui proiect amplu de cercetare care vizează optimizarea performanțelor radiatoarelor pentru a putea oferi un produs cu caracteristici mecanice si energetice ridicate.Caloriferele din aluminiu Fondital Exclusivo sunt caracterizate prin putere mare de căldură și eficiență maxima, care se realizează datorită conductivitat
Foto Elementi din aluminiu Fondital EXCLUSIVO 600
CALORIFERE DIN OTEL
11%
515 lei
458 lei TVA inclus  

Calorifer Purmo Compact 22x600x1000, cu doua panouri de incalzire profilate si doua randuri de convectori ce acopera toata suprafata interiorioara.  Caloriferele din otel Purmo sunt deosebit de rezistente in timp si au suprafete de lacuire de cea mai buna calitate. Acest lucru se datoreaza faptului ca tabla de otel din care sunt confectionate are o calitate superioara cu continut scazut de carbon, are o grosime standard de 1,25 mm, iar vopsi
Foto Calorifer din otel Purmo 22/600/1000
CALORIFERE VERTICALE din otel
5%
1490 lei
1410 lei TVA inclus  

Purmo Vertical VR20/1800/450, este un calorifer expresiv, cu fata profilata si canale de curgere verticale, cu benzi late si rotunjite, ce face fata cu brio in spatiile inguste inspirand stil si caldura.
Foto Calorifer vertical Purmo VR20/1800/450
CALORIFERE DECORATIVE
8%
1105 lei
1015 lei TVA inclus  

Caloriferul Purmo Plan Ventil Compact, FCV 22x600x1000 dispune de o suprafata complet neteda si lucioasa finisata cu grija, iar racordarea la instalatie se face prin partea inferioara amplasata standard in partea dreapta. 
Foto Calorifer PURMO Plan Ventil Compact 22x600x1000
CALORIFERE DE BAIE
8%
225 lei
206 lei TVA inclus  

Caloriferul de baie Purmo Banga 500x862, este un corp de incalzire functional, durabil, decorativ.Gama dimensionala variata ofera posibilitati de montaj in orice baie, mai mica sau mai mare.Pentru multi dintre noi, baia este ca un loc sacru; acolo ne relaxam sub dusul fierbinte in zilele racoroase, ne racorim atunci cand afara este canicula si tot acolo ne vin cele mai bune idei. De aceea, atat confortul cat si aspectul sunt lucruri deosebit de i
Foto Calorifer de baie Purmo Banga 500x862
CONVECTORI DE PARDOSEALA
1215 lei TVA inclus  

Purmo Aquilo FMS, convector cu montaj in pardoseală pentru incalzire cu convectie naturala.Înălţime totala / mm: 90 Lăţime totala / mm:  200 Lungime totala / mm: 1000  Numar de conducte: 2Greutate : 6,7 kg/mlPutere termica pentru incalzire 75/65/20 W: 182Putere termica pentru incalzire 55/45/20 W:  89 În partea superioară, convectorul trebuie prevazut cu o grilă transv
Foto Convector de pardoseala Aquilo FMS H90x200x1000
Sisteme de filtrare si echilibrare
525 lei TVA inclus  

Pneumatex Zeparo ZUM 3/4" - separator de namol cu purjare si insertie magnetica pentru captarea magnetitei.Producator: Pneumatex Elvetia
Foto Filtru separator de namol cu actiune magnetica Zeparo ZUM 3/4
SISTEME DE EVACUARE SaniFLO
SISTEME DE EVACUARE SaniFLO
Pompe cu tocare si evacuare SaniFLO SFA. Pompe pentru ape uzate.
1780 lei TVA inclus  

SANIDOUCHE, dimensiunile reduse si racordurile aflate la o inaltime mica permit sistemului sa se integreze perfect sub cadita de dus sau, foarte discret, intr-o piesa de mobilier de baie. Un alt avantaj practic: la intrarea laterala a echipamentului se poate conecta un lavoar sau un bideu. Contine clapeta antiretur premontata din fabricatie.Nu permite conectarea unui WC.Sistemul SaniDOUCHE face parte din gama de pompe pentru uz casnic.Conectari p
Foto Pompa pentru ape uzate SaniDOUCHE - dus, lavoar
APOMETRE / CONTOARE APA
APOMETRE / CONTOARE APA
Contoare industriale, apometre cu flansa, contoare de energie termica. Zenner, BMeters.
270 lei TVA inclus  

Apometru cu mecanism semi-uscat si role protejate Zenner MNK-RP, DN20 cu racorduri de 3/4", clasa C/R160, Pre-echipat pentru generator de impulsuri REED.Contine setul de olandezi pt. racordare si sigilarePreechipat pentru releu REED 100 L/impulsProducator: Zenner GermaniaGarantie: 2 aniAtestat metrologic CEE
Foto Apometru clasa C cu role protejate, Zenner MNK-RP, 3/4 DN20
TEAVA PEX / Distribuitoare
4%
940 lei
900 lei TVA inclus /  

Teava Purmo Pex PENTA 16x2 tip C cu bariera de oxigen, pentru incalzirea prin pardoseala sau cu radiatoare.Lungime colac: 240 mTemperatura maxima a agentului termic: 90*CPresiune maxima de exploatare: 6 barGarantie: 30 aniDurata de viata: 50 aniCuloare: portocaliu
Foto Teava Pex PENTA 16x2 cu bariera de oxigen colac 240 m
BATERII SI ARMATURI SANITARE
6%
660 lei
615 lei TVA inclus  

Rezervor WC cu cadru metalic, SCHELL MONTUS C 120, pentru montaj ingropat.Principalele caracteristici ale rezervorului pentru WC Schell Montus:- Garantie indelungata: 5 ani- Sistem de izolare fonica.- Montaj incastrat cu actionare din exterior.- Placi de actionare din ABS, cu forme atractive si trei finisaje de suprafete, in diverse variante de culori, precum: Alb, Crom lucios, Crom mat si Negru mat.  - Materia prima de inalta cali
Foto Rama WC cu rezervor SCHELL MONTUS C 120
TEAVA PPR
7%
4 lei
3.7 lei TVA inclus /  

Teava PPR alb 20x2,8 mm cu insertie de fibra de carbon.Producator: FORMULPretul afisat este pentru 1 metru liniarProdusele cu lungimi mai mari de 2 metri pot fi expediate prin curier, cu asumarea de catre client, a ridicarii coletului din sediul FanCourier.
Foto Teava PPR cu fibra compozita 20 mm
TEAVA si fitinguri CUPRU
TEAVA si fitinguri CUPRU
Teava cupru bara, teava cupru colac, teava cupru moale, fitinguri cupru.
17.8 lei TVA inclus /  

Teava de cupru bara 15 x 0,7 pentru instalatii termice cat si instalatii de alimentare cu apa.Pretul afisat este calculat pentru 1 m liniarLungime teava: 3mGreutate: 0.280 kg/ml
Foto Teava cupru bara 15X0,7
CENTRALE TERMICE
CENTRALE TERMICE
Centrale termice pe gaz, centrale electruce, modele diverse
340 lei TVA inclus /  

Kit accesorii montaj centrale termice - model 1 Contine:3 robineti sferici 1/2"3 robineti sferici 3/4"1 niplu AM 1/2"1 filtru Y 1/2"1 filtru Y 3/4"1 filtru magnetic ( anticalcar) 1/2"1 regulator gaz cu filtru 3/4"
Foto Kit accesorii montaj centrala termica 1
POMPE de recirculare
POMPE de recirculare
Pompe de circulatie. Pompe cu tocator.
16%
360 lei
300 lei TVA inclus  

Pompa de circulatie cu trei trepte de putere - Ferro 25/40 x180.
Foto Pompa de recirculare FERRO 25/40x180
Accesorii pentru instalatii
45 lei TVA inclus  

Mufa rapida pentru teava din otel GEBO 1/2" FE.Mufele Gebo se folosesc la repararea ţevilor defecte pe reţeaua de distribuţie precum şi la instalaţii noi.
Foto Mufa rapida pentru teava din otel GEBO 1/2 FE
Instalatii canalizare
13%
52 lei
45 lei TVA inclus  

Sifon din pardoseala cu inaltator reglabil si capac de inox 110 x 110 mm, cu 3 intrari 40 mm prevazute cu dop si 1 iesire de 50 mm.Inaltime sifon: 80 mmInalime inaltator: 40 mmGratar inox: 100x100 mm
Foto Sifon pardoseala 3 intrari 40 +1 iesire 50 - 110x110