Home Despre noi Contact Cum comand Calculator putere calorifere Calculator putere centrala termica Alege culoare


Incalzire electrica in pardosealaIncalzirea electrica in pardoseala este o solutia ideala, atat pentru constructii noi cat si pentru renovari, avand durata mare de viata, si nu necesita intretinere periodica.Sistemele de incalzire in pardoseala de la FENIX au o garantie de 10 ani si o durata de viata de 30 - 50 ani.
Temperatura in camera este reglat si mentinuta prin intermediul unui termostat. Termostatul este setat din fabrica cu o limitare a pardoselei la 27 °C, dar aceste setari fi modificata in functie de preferintele fiecaruia. Aceste valori sunt prezentate doar ca si referinte, deoarece poate fi setata in mod diferit de fiecare individ in parte. Temperatura trebuie sa fie ajustata in asa fel incat sa creeze confortul termic necesar.
In general, temperatura pardoselii este mentinuta la valori cuprinse intre 23 ° C si 35 ° C in functie de destinatia fiecarei camere. Intre temperatura pardoselei si cea a aerului din camera, exista o diferenta de temperatura de maxim 3-5 oC.
Temperatura la care pardoseala este intr-adevar incalzita si cat timp dureaza este influentata de mai multi factori: puterea instalata, izolatia termica a pardoselii, precum si de temperatura aerului din camera.


Puterea de incalzire prin pardoseala:
Performanta fiecarui sistem de incalzire independenta - inclusiv incalzire in pardoseala - este data de schimbul de caldura a suprafatei (dimensiunea podea) si diferenta de temperatura (diferenta dintre temperatura suprafetei de podea si temperatura aerului din camera). Un metru patrat de suprafata de incalzire cu o temperatura de 27°C ofera un flux de caldura de o dimensiune de cca. 70 W/m2 , atunci cand temperatura ambianta este de 20°C. In practica, acest lucru inseamna ca in cazul in care reglarile de igiena limiteaza temperatura pardoselii intr-un spatiu de locuit la 27°C, puterea maxima care poate fi obtinuta la incalzire prin pardoseala este ca 70 W / m2 (aprox. 100 W/m2 pentru o temperatura de podea 35°C). Daca inmultim aceasta iesire cu dimensiunea efectiva a suprafetei de incalzire, vom obtine productia reala, care poate oferi incalzire in pardoseala. Daca aceasta iesire este mai mica decat este determinat prin calculul pierderilor de caldura, apoi incalzirea in pardoseala nu va fi capabila sa incalzeasca camera in perioada de iarna de la sine si va trebui sa fie completata de o alta sursa de caldura.


Puteri recomandate pentru incalzirea in pardoseala:
Pentru incalzirea electrica (care cuprinde, de asemenea si incalzirea prin pardoseala), puterea este inscrisa in loc de iesire - adica energia care este intr-adevar furnizata.Iesirea este deci mai mica decat puterea cu aproximativ 5-7%, in cazul in care constructia de incalzire prin pardoseala este executata corect. Scaderea productiei este cauzata de pierderile de caldura in structura sub incalzire prin pardoseala si de rezistenta termica a structurii de deasupra  incalzirii prin pardoseala. Aceste pierderi nu pot fi prevenite, in practica, si sunt comune pentru toate tipurile de incalzire prin pardoseala. Puterea este data in W/m2 - Putere pe metru patrat.
Productia reala de incalzire prin pardoseala este de pana la 100 W / m2, si ca daca podeaua nu este capabil de a transfera o putere mai mare, in cosnecinta nu exista nici un sens de  proiectare a incalzirii pentru puteri mai mari. Baile sunt o exceptie (conditiile de temperatura de pana la 35 ° C), astfel cum sunt aplicatiile pentru incalzire prin pardoseala confort (cerinte dinamica) sau sistemele de stocare:
-incalzire spatii de locuit - 60-80 W/m2 (in functie de calculul pierderilor de caldura), max. 100 W/m2
-incalzirea bai si aplicatii confort de incalzire prin pardoseala - pana la 160 W/m2
-incalzire cu depozitare - 250-300 W/m2


Structura pardoselei:
Exista mai multe optiuni de instalare a cablului de incalzire in pardoseala, dar toate au un lucru in comun - disiparea caldurii de la capatul cablul de incalzire trebuie sa fie asigurata. Temperatura pe capatul cablului pot varia de la 50 la 70°C, in functie de tipul si puterea si este necesara sa se prevada "cofrajul" din capatul intregului cablul de incalzire dintr-un material conductiv (ciment flexibil, anhidrida, beton), astfel incat caldura este transferata in structura. Ingroparea imperfecta a cablului poate duce la aparitia golurilor de aer (caverne), care vor provoca pe termen lung supraincalzirea prin cablu si prin urmare, o reducere considerabila a duratei sale de viata.
Este necesar sa realizam ca aerul static este un foarte bun izolator si, prin urmare, de asemenea, materialul in care cablul de incalzire este plasat ar trebui sa fie la fel de compact (omogen),pe cat posibil. Anhidrida, de exemplu, chiar daca are un coeficient de conductivitate termica similara cu betonul, conduce caldura ceva mai bine decat amestecul de beton, care are un anumit grad de porozitate.
In ceea ce priveste dezvoltarea continua a materialelor de constructii si tehnologii, nu toate optiunile posibile de construire a constructiilor cu incalzire prin pardoseala poate fi numite aici. In ciuda acestui fapt, este posibil de a le clasifica in general, in functie de modul in care functioneaza sistemul de incalzire:
In sistemul de incalzire direct cablul de incalzire este pus direct sub stratul de suprafata.
Acesta este utilizat atat pentru sistemele de incalzire primare si sisteme de confort de incalzire prin pardoseala. Cablul de incalzire este plasat direct sub stratul de uzura, de obicei, in sapa flexibila sau sapa autonivelanta. Cabluri cu cele mai mici diametre posibile sunt utilizate, precum si cu o putere mai mica liniara, in scopul de a mentine distanta buclei cat mai mica si astfel incat podeaua sa se incalzeasca uniform. Un avantaj al acestui sistem este instalarea usoara si este mult mai flexibila si functionarea oarecum mai economica - media (asa-numitul mediu) temperaturii pardoselii este mai mica decat in cazul sisteme semi-stocare si sistemelor cu stocare. Cu toate acestea, un dezavantaj este consumul mare de cimenturi de unire si sape, care sunt scumpe.


Sistemul cu semi-stocare: in sistemul de incalzire semi-stocare cablul este intre beton si anhidrid la cca.5 mm.
Sisteme cu semi-stocare si cu stocare partiala, sunt folosite numai pentru incalzire, sunt improprii pentru incalzirea confort prin pardoseala. Cablul de incalzire este fie pus pe izolarea termica si inglobate intr-un strat de material conductiv (anhidrida, beton), cu o grosime de cca. 4-6 cm, sau se afla in interiorul unui consiliu plutitor (de obicei 1/3 din adancimea de la partea de jos), de exemplu, pe plasa KARi. Chiar daca aceste compozitii sunt considerate a fi "semi-depozitare", ele sunt utilizate numai in legatura cu un tarif direct de incalzire. Grosimea materialului de sprijin este prea mica pentru a fi capabil de a stoca o cantitate suficienta de energie, iar acest nume este folosit mai degraba pentru a distinge modul de instalare a cablului de incalzire decat diferenta in functionarea practica a sistemului de incalzire.Detalii in pagina compozitiilor recomandate pentru podea
Un avantaj este pretul de achizitie mai mic fata de cabluri de incalzire, deoarece cablul este plasat intr-un strat suficient de gros, care va asigura distribuirea uniforma de temperatura, un cablu cu o putere mai mare liniara (aprox. 15 W / m) poate fi utilizat si, prin urmare, un timp mai scurt prevazut cu spatiere mai mare este necesar pentru instalarea de putere ceruta decat ar fi necesar folosind un cablu cu un 10 W/m . Cabluri cu capat din PVC sunt, de asemenea, folosite si acestea sunt mai ieftine decat cablurile pe baza de teflon. Cablul are un diametru mai mare, dar acest lucru nu este o problema in aceasta constructie.
Metoda mai complicata de asezare a cablurilor este un dezavantaj - in special in cazul in care cablul de incalzire trebuie sa fie plasat in interiorul placii de sprijin.Aceasta placa trebuie sa fie monolitica, si daca stratul de beton turnat a fost de numai 2 cm grosime si cablul de incalzire a fost instalat atunci cand a fost setat si un al doilea strat de 4 cm grosime a fost ulterior facut, ar exista un pericol foarte real ca, dupa incalzire aceste doua straturi sa se separe si podeaua s-ar "umfla". Cu sistemele de semi-stocare si sistemele de stocare este de asemenea necesar sa fim foarte atenti pentru a creste temperatura podelei numai incet si treptat, atunci cand aceste sisteme sunt puse in functiune pentru prima data - in ceea ce este cunoscut sub numele de primul  mod de incalzire.


Sistemul cu stocare: la sistemul de incalzire cu stocare stratul de depozit trebuie suficient de gros pentru ainmagazina caldura de-a lungul zilei.
Datorita dificultatii relative implicate in reglarea lor, sistemele de stocare sunt rareori folosite in prezent. Podea trebuie sa contina un strat suficient de gros de material de depozitare - de obicei 12-15cm de beton - in care caldura trebuie sa fie acumulate intr-o perioada scurta (de obicei pe timp de noapte), intr-o astfel de masura incat aceasta sa acopere nevoile intregii cladiri din timpul zilei. Cablurile robuste de inalta performanta (20-30 W/m) sunt utilizate in ordinea instalarii incat iesirea necesara sa fie cea dorita. Acest sistem nu are nici un avantaj in comparatie cu sistemele de incalzire directa sau semi-depozitare si este de obicei ales pentru aplicatii in care productia necesara de la reteaua de distributie de energie electrica nu este disponibila in timpul zilei - de exemplu, in zonele periferice, cu sistemele de distributie  insuficient dimensionate sau, in cazul societatilor industriale care au un consum ridicat in timpul zilei datorita echipamentelor instalate, dar au surplusul de energie din timpul noptii.Detalii in pagina compozitiilor recomandate pentru podea.


Izolarea termica pentru incalzire prin pardoseala:
Daca nu ia in considerare proprietatile generale termice si tehnice ale intregii cladiri, atunci izolarea termica a pardoselii este de o importanta esentiala pentru parametrii si, in principal, astfel, costurile de functionare ale sistemului de incalzire in intregul caz de incalzire prin pardoseala primar. Extins, sau chiar mai bine, polistiren extrudat este cel mai frecvent utilizat pentru izolarea podelelor. Tipuri de izolatie cu volum mic - de exemplu, utilizate pentru izolarea fatadelor - sunt nepotrivite pentru ca, daca cablul de incalzire este prevazuta in izolatie , sublimare treptata din cauza influentei temperaturilor devine o problema.
Izolatia cu o grosime de 8-10 cm se face deasupra zonelor neincalzite si teren (in mod ideal, in doua straturi, cu cusaturi acoperite), si este instalat cu o grosime de aproximativ 5 cm deasupra zonelor incalzite. De obicei, nu este o problema de a incorpora un strat suficient de izolatie termica in compozitia pardoselii, in cazul in care o cladire este nou construita, dar in cazul de reconstructie investitorul se va confrunta cu o decizie privind cat de mult ar trebui sa fie modificat structura. Este important sa subliniem faptul ca nici un "invelis" sau "folie" nu va inlocui 10 cm de polistiren si daca incalzirea prin pardoseala trebuie sa fie operata punct de vedere economic, este necesar sa se prevada izolarea termica aprofundata a pardoselii.


Izolatia F-Board reduce timpul de inamgazinare a caldurii de catre pardosealaIn cazul incalzirii confort prin pardoseala,  incalzire prin pardoseala se face intermitenta, la intervale scurte (de obicei cca. O ora dimineata si seara) si, prin urmare, dinamica acesteia sunt importanta. Cu ajutorul acestor aplicatii este avantajos sa se utilizeze placa-F (F-board) de izolatie suplimentara, care este plasata direct sub cablul de incalzire, iar de asemenea, in cladiri nou construite cazul in care izolarea termica de calitate este deja inclusa in structura podelei de baza. Aceasta izolatie va creste rezistenta termica a structurii sub cablul de incalzire si caldura va trece, in principal in susul pardoselii si podeaua se va incalzi de la 20 ° C la aproximativ 27 ° C in aproximativ 15 minute, la temperatura camerei. In mod opus, izolarea previne acumularea de caldura in podea si atunci cand sistemul este oprit, podea se va raci, de asemenea foarte repede. Cu toate acestea, acest lucru nu este o problema in cazul sistemelor de incalzire suplimentara si acumularea si inertia lunga nu este de dorit, cu astfel de sisteme.
Placa de tip F-board de izolatie a podelei nu este un substitut pentru izolarea termica a podelei, dar se poate imbunatati in mod semnificativ functia de incalzire prin pardoseala confort in special in zonele reconstruite, fara necesitatea de a face modificari ample la structura de podea. In sistemele de incalzire primare, utilizarea suplimentara a placii F-board de izolatie nu este necesara - din cauza intervalelor mai lungi de functionare a sistemului de incalzire rapida a podelei incalzirea rapida nu este imperioasa.

Produse recomandate:

Foto Calorifer otel Vogel & Noot  k22/600/1200
- 2%
405 lei   (-12 Lei)
393 lei 

Calorifer otel Vogel & Noot k22/600/1200

Foto Calorifer din otel Purmo 22/600/1000
- 4%
345 lei   (-15 Lei)
330 lei 

Calorifer din otel Purmo 22/600/1000

Foto Calorifer din otel Purmo 22/600/1200
- 3%
385 lei   (-15 Lei)
370 lei 

Calorifer din otel Purmo 22/600/1200

Foto Calorifer din otel Purmo 22/600/800
- 3%
275 lei   (-10 Lei)
265 lei 

Calorifer din otel Purmo 22/600/800

Foto Calorifer din otel Purmo 22/600/1400
- 4%
465 lei   (-20 Lei)
445 lei 

Calorifer din otel Purmo 22/600/1400OFERTELE SAPTAMANII ROBINETI CALORIFERE
ROBINETI CALORIFERE
Robineti calorifere. Robineti termostatati. Termostate calorifer.
10%
97 lei
87 lei TVA inclus  

Robinet colt 1/2" cu cap termostatic Heimeier tip K cu scala de marcaj temperatura 6-28*C.Robinetul termostatic 1/2" impreuna cu capul termostatic Heimeier tip K, are posibilitatea setarii temperaturii dorite precum si a temperaturii reduse, cu ajutorul scalei gradate de la 6 la 28*C, si posibilitatea blocarii setarii la o anumita valoare a temperaturii, sau pe un anumit domeniu de temperatura. Carcasa capului termostatat este confectionata
Foto Robinet 1/2 cu cap termostatic Heimeier K cu scala de marcaj temperatura
TERMOSTATE DE AMBIENT
1150 lei TVA inclus  

Honeywell EvoHOME WiFi pentru controlul centralei termice este un dispozitiv wireless cu ecran touchscreen (senzitiv la atingere). Pachetul de baza include controler-ul wireless EvoTouch cod ATC928G3000, suportul mobil ATF800, cablul de alimentare al acumulatorului şi unitatea fixa BDR91A1000 pentru controlul centralei termice. Pentru montajul pe perete este necesar kit-ul ATF600, care se comanda separat.Termostatul cu denumirea comerciala EvoHo
Foto Termostat Honeywell EvoHOME WiFi pentru controlul centralei termice
BATERII SI ARMATURI SANITARE CALORIFERE DIN ALUMINIU
8%
45 lei
41 lei TVA inclus /  

Elementi din aluminiu Fondital Exclusivo sunt fabricati 100% in Italia fiind realizati în urma unui proiect amplu de cercetare care vizează optimizarea performanțelor radiatoarelor pentru a putea oferi un produs cu caracteristici mecanice si energetice ridicate.Caloriferele din aluminiu Fondital Exclusivo sunt caracterizate prin putere mare de căldură și eficiență maxima, care se realizează datorită conductivitati termice
Foto Elementi din aluminiu Fondital EXCLUSIVO 600
CALORIFERE DIN OTEL
4%
345 lei
330 lei TVA inclus  

Calorifer Purmo Compact 22x600x1000, cu doua panouri de incalzire profilate si doua randuri de convectori ce acopera toata suprafata interiorioara.  Caloriferele din otel Purmo sunt deosebit de rezistente in timp si au suprafete de lacuire de cea mai buna calitate. Acest lucru se datoreaza faptului ca tabla de otel din care sunt confectionate are o calitate superioara cu continut scazut de carbon, are o grosime standard de 1,25 mm, iar vopsi
Foto Calorifer din otel Purmo 22/600/1000
CALORIFERE VERTICALE din otel
935 lei TVA inclus  

Purmo Vertical VR20/1800/450, este un calorifer expresiv, cu fata profilata si canale de curgere verticale, cu benzi late si rotunjite, ce face fata cu brio in spatiile inguste inspirand stil si caldura.
Foto Calorifer vertical Purmo VR20/1800/450
CALORIFERE DECORATIVE
707 lei TVA inclus  

Caloriferul Purmo Plan Ventil Compact FCV 22x600x1000 dispune de o suprafata complet neteda si lucioasa finisata cu grija.
Foto Calorifer PURMO Plan Ventil Compact 22x600x1000
CALORIFERE DE BAIE
165 lei TVA inclus  

Caloriferul de baie Purmo Banga 500x862, este un corp de incalzire functional, durabil, decorativ.Gama dimensionala variata ofera posibilitati de montaj in orice baie, mai mica sau mai mare.Pentru multi dintre noi, baia este ca un loc sacru; acolo ne relaxam sub dusul fierbinte in zilele racoroase, ne racorim atunci cand afara este canicula si tot acolo ne vin cele mai bune idei. De aceea, atat confortul cat si aspectul sunt lucruri deosebit de i
Foto Calorifer de baie Purmo Banga 500x862
Sisteme de filtrare si echilibrare
1250 lei TVA inclus  

Dispozitiv electromagnetic anticalcar CALMAT impotriva depunerilor de calcar si rugina pe instalatiile de apa.Protejeaza ecologig intreaga instalatie, indiferent de materialul din care este facuta conducta.Producator: CWT GermanySetul de livrare contine:1 un aparat electronic calmat;2 cabluri de impuls Calmat Impulse;1 cablu de alimentare;6 clipsuri de prindere a cablurilor;o brosura a produsului;1 card de garantie internationala.
Foto Dispozitiv electronic anticalcar si antirugina CALMAT 15-38 mm
TEAVA PEX / Distribuitoare
7%
650 lei
600 lei TVA inclus /  

Teava Purmo Pex PENTA 16x2 tip C cu bariera de oxigen, pentru incalzirea prin pardoseala sau cu radiatoare.Lungime colac: 240 mTemperatura maxima a agentului termic: 90*CPresiune maxima de exploatare: 6 barGarantie: 30 aniDurata de viata: 50 aniCuloare: portocaliu
Foto Teava Pex PENTA 16x2 cu bariera de oxigen colac 240 m
TEAVA si fitinguri CUPRU
TEAVA si fitinguri CUPRU
Teava cupru bara, teava cupru colac, teava cupru moale, fitinguri cupru.
TEAVA PPR
24%
3.3 lei
2.5 lei TVA inclus /  

Teava PPR alb 20x2,8 mm cu insertie de fibra de carbon.Producator: FORMULPretul afisat este pentru 1 metru liniarProdusele cu lungimi mai mari de 2 metri pot fi expediate prin curier, cu asumarea de catre client, a ridicarii coletului din sediul FanCourier.
Foto Teava PPR cu fibra compozita 20 mm
APOMETRE / CONTOARE APA
APOMETRE / CONTOARE APA
Contoare industriale, apometre cu flansa, contoare de energie termica. Zenner, BMeters.
180 lei TVA inclus  

Apometru Zenner MNK-RP DN20 - 3/4" cu role protejate clasa C/R160 si mecanism semi-uscat.Contine setul de olandezi pt. racordare si sigilareProducator: Zenner GermaniaGarantie: 2 aniAtestat metrologic CEE
Foto Apometru clasa C cu role protejate, Zenner MNK-RP, 3/4 DN20
CENTRALE TERMICE
3%
2719.99 lei
2630 lei TVA inclus  

Ariston CARES Premium 24 EU este o nouă soluţie pentru confortul casnic, care integrează gama de centrale în condensare.Garantie: 3 aniPIF: inclusaKit evacuare inclusTip ardere: in condensare Tiraj: fortatClasa energetica A
Foto Centrala termica Ariston CARES Premium 24 EU
Panouri radiante SunJoy
Panouri radiante SunJoy
Panouri radiante cu infrarosu SunJoy.
18%
2039.99 lei
1670 lei TVA inclus  

Panou radiant cu infrarosu SunJoy Nanosilver SR 5 - 578 W.Putere termica W: 578 Dimensiuni mm ( lxLxH ): 600 x 900 x 20Suprafata acoperita mp: 8 - 12Greutate kg: 5Alimentare V: 220Posibilitati montaj: Tavan sau PereteGarantie: 10 aniProducator: Energy Korea Inc.Formula de calcul estimativ consum (pentru o casa izolata termic avand toate camerele incalzite): nr. kw x 8 ore x 30 zile x pret kw.
Foto Panou radiant cu infrarosu SunJoy Nanosilver SR 5 - 578 W
Boilere / Puffere
1130 lei TVA inclus  

Boilerul electric Ariston VELIS EVO 80 litri este un boiler slim multi-pozitie ce poate fi montat atat vertica cat si orizontal.Boilerele electrice Ariston din seria Velis au un design unic cu o adancime de doar 27 de cm.Garantia pentru Ariston Velis este de 7 ani pentru corpul boilerului si 2 ani pentru componente.Producator: Ariston ItaliaLivrabil in toata tara.
Foto Boiler electric Ariston VELIS EVO 80 litri
POMPE / Hidrofoare
6%
1760 lei
1650 lei TVA inclus  

SANIFLO Silence pentru WC este echipamentul adaptabil la o toaleta obisnuita, avand un design modern si performante imbunatatite. Gratie acestui sistem, instalarea unui WC suplimentar in orice loc doriti nu mai este acum o problema majora. Contine clapeta antiretur premontata din fabricatie.Sistemul Saniflo Silence face parte din gama de pompe pentru uz casnic.
Foto Pompa pentru ape uzate SaniFLO Silence - WC
Accesorii pentru instalatii
34 lei TVA inclus  

Mufa rapida pentru teava din otel GEBO 1/2" FE.Mufele Gebo se folosesc la repararea ţevilor defecte pe reţeaua de distribuţie precum şi la instalaţii noi.
Foto Mufa rapida pentru teava din otel GEBO 1/2 FE
Instalatii canalizare
45 lei TVA inclus  

Sifon din pardoseala cu inaltator reglabil si capac de inox 110 x 110 mm, cu 3 intrari 40 mm prevazute cu dop si 1 iesire de 50 mm.Inaltime sifon: 80 mmInalime inaltator: 40 mmGratar inox: 100x100 mm
Foto Sifon pardoseala 3 intrari 40 +1 iesire 50 - 110x110