Home Despre noi Contact Cum comand Calculator putere calorifere Calculator putere centrala termica Alege culoare


Alegerea radiatoruluiCum alegem un radiator?
Radiatorul
(caloriferul) constituie unul din cele mai importante elemente ale instalaţiei de încălzire, deoarece participă în mod direct în transmisia căldurii in încăpere.Din acest considerent rezultă necesitatea alegerii optime care sa va asigura menţinerea căldurii corespunzătoare în încăpere pe care o va încălzi. Oferta noastră este probabil cea mai diversificata la ora actuala, reusind sa aduca intr-un singur loc cele m-ai importante branduri europene.

Pe piata se comercializeaza multe tipuri de radiatoare care pot diferi în ceea ce priveşte destinaţia, construcţia, dimensiuni, forma, pret,calitatea,etc., fiecare client cu siguranţă va găsi un radiator potrivit.
Alegerea radiatorului celui mai potrivit nu este usor de facut,dar întotdeauna trebuie efectuată în funcţie de puterea termica care, luând în consideraţie funcţia primordială  a radiatorului, este foarte importanta importantă şi nu întotdeauna bine înţeleasă. Este vorba de putere termică exprimată în waţi [W] pentru diferite temperaturi de alimentare şi revenire a factorului termic,influentand temperatură în încăperea în care radiatorul va fi montat. Radiatorul trebuie ales în aşa mod încât puterea lui termică să fie mai mare sau cel puţin egală necesarului de căldură pentru încăperea in care urmeaza a fi montat tinand cont de caracteristicile clădirii,caracteristicile radiatorului,precum şi locul unde urmeaza a fi amplasat. Aceste calcule sunt regasite la majoritatea proiectelor de case nou construite dar foarte des lipsesc la constructiile vechi.

O eroare comisă forte des la alegerea radiatorului este determinarea puterii pe baza suprafeţei sau cubajului încăperilor. Această metodă este încărcată de mare eroare doarece indicatorul necesarului de căldură în funcţie de suprafaţă poate oscila de la 40 până la 200 W/m2 doarece depinde de mulţi factori care trebuie luaţi întotdeauna în consideraţie. Vă indicăm mai jos factori de bază care trebuie să-i cunoaşteţi la determinarea pierderilor căldurii încăperilor şi alegerea dimensiunilor radiatoarelor:

Temperatura exterioară.
În funcţie de localizarea clădirii pe teritoriul Romaniei.Cu cât este mai joasă temperatura exterioară cu atât pierderile de căldura pentru o clădire identică vor fi mai mari. Situarea clădirii şi condiţiile de vânt sau numarul peretilor exteriori influenteaza pierderile de caldura. În cazul clădirilor amplasate în spaţii deschise şi regiunilor cu vânt, necesarul de căldură este mai ridicat decât în cazul aceiaşi clădiri situate în construcţie urbană compactă sau în teren inconjurat de copaci.

Protecţia termică a încăperilor
Factorul penetraţiei de căldura prin intermediul pereţilor, tavanului şi pardoselii. Clădirile bine izolate termic cu factorul scăzut de penetrare a căldurii prin despărţituri de construcţie necesită mai puţină căldură pentru menţinerea temperaturii confortului în interiorul încăperilor.

Tipul ferestrelor şi geamurilor.
Ferestrele de înaltă calitate cu factorul scăzut de penetraţie a căldurii permit la economii în ceea ce priveşte costurile de încălzire. Suprafeţele mari de geamuri ridică pierderi de căldură.
Radiatorul trebuie montat pe un perete exterior, ce mai bine sub fereastră. Atunci aerul rece care penetrează prin fereastră este încălzit de radiator patrunzand in incapere deja incalzit. În felul acesta veţi obţine o distribuţie uniformă a temperaturii în încăpere. Localizarea caloriferului in alta parte atrage după sine necesitate de majorare a dimensiunilor lor chiar şi cu 20%. Asupra randamentului termic are influenţă de asemenea faptul dacă radiatorul va fi încorporat sau acoperit, în aceste cazuri trebuie alese calorifere mai mari.

Mai trebuie luat in consideratie ca in incaperile in care apare o umiditate ridicata (ex.baie) trebuiesc montate radiatoare de baie, acestea fiind protejate suplimentar pentru a rezista la o umiditate crescuta.OFERTELE SAPTAMANII ROBINETI CALORIFERE
ROBINETI CALORIFERE
Robineti calorifere. Robineti termostatati. Termostate calorifer.
10%
95 lei
85 lei TVA inclus  

Robinet 1/2 cu cap termostatic Heimeier tip K cu scala de marcaj temperatura 6-28*C.Clasa energetica A.Gama de temperatura: 6 - 28*CProtectie la inghet;Doua cleme de limitare a temperaturii;Producator: Heimeier GermaniaGarantie: 5 ani
Foto Robinet 1/2 cu cap termostatic Heimeier K cu scala de marcaj temperatura
TERMOSTATE DE AMBIENT
31%
380 lei
260 lei TVA inclus  

Cronotermostat de ambianta fara fir Honeywell CM 727 RF cu ecran color si patru intervale de timp independente in 24 ore .Sensibilitate: 0,5°CAlimentare electrica: 2 baterii R6 alcaline (incluse)Distanţă de transmisie: maxim 30m sau 3 plafoane de beton armat.Distanta optima de receptie: 1-25 mCompatibilitate cu centralele termice pe gaz: Vaillant, Saunier Duval, Protherm, Bosch, Buderus, Viessmann, Ariston, Immergas, Feroli, etc.Produc
Foto Cronotermostat fara fir programabil Honeywell CM 727 RF
BATERII SI ARMATURI SANITARE CALORIFERE DIN OTEL
6%
330 lei
310 lei TVA inclus  

Calorifer din otel Purmo 22/600/1000.În Romania, caloriferele din otel PURMO constituie elementul cheie în încălzirea apartamentelor de locuit, sediilor de firme, caselor sau vilelor. De altfel, ele au fost primele radiatoare compacte din tablă de oţel importate în ţara noastră. Cu o calitate deja renumita si un pret moderat caloriferele PURMO sunt de nerefuzat.
Foto Calorifer din otel Purmo 22/600/1000
CALORIFERE DIN ALUMINIU
9%
44 lei
40 lei TVA inclus /  

Elementi din aluminiu Fondital EXCLUSIVO cu inaltimea de 600.Fondital nu este doar liderul mondial in domeniul producerii elementilor de aluminiu, ci este si inventatorul caloriferelor din aluminiu, cel mai vechi producator mondial si singurul producator ce inglobeaza tot procesul tehnologic al fabricarii lor. In ultimii 60 de ani, Fondital a introdus pe piata o serie extraordinară de inovaţii şi brevete care au devenit puncte de ref
Foto Elementi din aluminiu Fondital EXCLUSIVO 600
CALORIFERE VERTICALE din otel CALORIFERE DECORATIVE
655 lei TVA inclus  

Caloriferul Purmo Plan Ventil Compact FCV 22x600x1000 dispune de o suprafata complet neteda si lucioasa finisata cu grija.
Foto Calorifer PURMO Plan Ventil Compact 22x600x1000
CALORIFERE DE BAIE
155 lei TVA inclus  

Radiatoarele de baie Purmo Banga sunt durabile, de o inalta calitate, au garantie pe o perioada lunga de timp, sunt foarte functionale, se gasesc in foarte multe variante de dimensiuni.BANGA este un radiator de culoare alba (RAL 9016) 
Foto Calorifer de baie Purmo Banga 500x862
Sisteme de filtrare si echilibrare
4%
1150 lei
1100 lei TVA inclus  

Dispozitiv electromagnetic anticalcar CALMAT impotriva depunerilor de calcar si rugina pe instalatiile de apa.Protejeaza ecologig intreaga instalatie, indiferent de materialul din care este facuta conducta.Producator: CWT GermanySet de livrare:1 un aparat electronic calmat;2 cabluri de impuls Calmat Impulse;1 cablu de alimentare;6 clipsuri de prindere a cablurilor;o brosura a produsului;1 card de garantie internationala.
Foto Dispozitiv electronic anticalcar si antirugina CALMAT 15-38 mm
CENTRALE TERMICE Incalzire ECO
Incalzire ECO
Incalzire electrica in pardoseala si degivrare.
9%
1790 lei
1620 lei TVA inclus  

NORDSTAR INVERTER CS-35V3 aer conditionat 12000 btu clasa A.Pachetul include: - Unitatea externa;- Unitatea interna;- Telecomanda;
Foto Aer conditionat 12000 btu Nordstar INVERTER clasa A
TEAVA CUPRU
TEAVA CUPRU
Teava cupru bara, teava cupru colac, teava cupru moale
12%
12.5 lei
11 lei TVA inclus /  

Teava de cupru bara 15 x 0,7 pentru instalatii termice cat si instalatii de alimentare cu apa.Producator: Halcor Pretul afisat este calculat pentru 1 m liniarLungime teava: 3mGreutate: 0.280 kg/ml
Foto Teava cupru bara 15X0,7 Halcor
TEAVA PPR
24%
3.3 lei
2.5 lei TVA inclus /  

Teava PPR 20 mm cu insertie de fibra compozita RandomKIT.Producator: ValromPretul afisat este pentru 1 metru liniar
Foto Teava PPR cu fibra compozita 20 mm
TEAVA PEX / Distribuitoare
7%
650 lei
600 lei TVA inclus /  

Teava Purmo PexPENTA 16x2 tip C cu bariera de oxigen EVOH pentru incalzirea prin pardoseala sau radiatoare.Lungime colac: 240 mTemperatura maxima a agentului termic: 90*CPresiune maxima de exploatare: 6 barGarantie: 30 aniDurata de viata: 50 aniCuloare: portocaliu
Foto Teava PexPENTA 16x2 cu bariera de oxigen colac 240 m
Boilere / Puffere
1130 lei TVA inclus  

Boilerul electric Ariston VELIS EVO 80 litri este un boiler slim multi-pozitie ce poate fi montat atat vertica cat si orizontal.Boilerele electrice Ariston din seria Velis au un design unic cu o adancime de doar 27 de cm.Garantia pentru Ariston Velis este de 7 ani pentru corpul boilerului si 2 ani pentru componente.Producator: Ariston ItaliaLivrabil in toata tara.
Foto Boiler electric Ariston VELIS EVO 80 litri
APOMETRE / Contoare Apa
0%
170 lei TVA inclus  

Apometru Zenner MNK-RP DN20 - 3/4" cu role protejate clasa C/R160 si mecanism semi-uscat.Contine setul de olandezi pt. racordare si sigilareProducator: Zenner GermaniaGarantie: 2 aniAtestat metrologic CEE
Foto Apometru apa rece clasa C cu role protejate 3/4 DN20 Zenner MNK-RP
POMPE / Hidrofoare
33%
660 lei
440 lei TVA inclus  

Grundfos ALPHA 2L 25-40/180 este o pompa cu rotorul umed, consum redus de energie si foarte silentioasa in functionare.
Foto Pompa Grundfos ALPHA 2L  25-40/180
Accesorii pentru instalatii
32 lei TVA inclus  

Mufa rapida pentru teava din otel GEBO 1/2" FE.Mufele Gebo se folosesc la repararea ţevilor defecte pe reţeaua de distribuţie precum şi la instalaţii noi.
Foto Mufa rapida pentru teava din otel GEBO 1/2 FE
Instalatii canalizare
16%
48 lei
40 lei TVA inclus  

Sifon din pardoseala cu inaltator reglabil si capac de inox 110 x 110 mm, cu 3 intrari 40 mm prevazute cu dop si 1 iesire de 50 mm.Inaltime sifon: 80 mmInalime inaltator: 40 mmGratar inox: 100x100 mm
Foto Sifon pardoseala 3 intrari 40 +1 iesire 50 - 110x110